Διακοσμήστε το Σπίτι σας Όπως το Κάνουν... οι Ιταλοί!

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Διακοσμήστε το Σπίτι σας Όπως το Κάνουν... οι Ιταλοί!

Η Ιταλία και το design είναι δυο λέξεις πλέον... συνώνυμες. Στον κόσμο της σχεδιαστικής έκφρασης -από το βιομηχανικό design και την τέχνη μέχρι τη μόδα και τα έπιπλα- ο πλανήτης όλος ξεκινάει συνήθως να ψάχνει για έμπνευση από τη συγκεκριμμένη χώρα! Από τα αρχαία χρόνια, και αφού κατάφεραν να διανθίσουν ότι είχαν «δανιστεί» από την Ελλάδα, οι... ρωμαίοι παραμένουν «μαέστροι» στη πρωτοπορία, στη φινέτσα και στην πολυτέλεια. Και τα σπίτια τους, από τις αρχαίες ρωμαϊκές επαύλεις μέχρι και τα υπερσύγχρονα λόφτ στο Μιλάνο, πάντοτε περιέχουν τα παραπάνω συστατικά, με μεγάλες δόσεις άνεσης.

Το σημερινό ιταλικό στιλ στη διακόσμηση είναι το τέλειο λουκ για ένα σύγχρονο σπίτι. Έχει απλές γραμμές, χωρίς πολλά αντικείμενα, είναι πολύ εμφανίσιμο και πολύ πρακτικό. Μπορείτε να ζήσετε πολύ εύκολα μέσα σ' αυτό το περιβάλλον και θα σας δώσει την απόλυτη αίσθηση πολυτέλειας και ευζωίας. Επιλέξτε το για τον χώρο σας γιατί δίνει έμφαση σε αντικείμενα σχεδιαστών και γιατί δείχνει αριστοκρατική αλλά και συνάμα σύγχρονη εμφάνιση. Γιατί το επιλέγουν μερικοί από τους πιο στυλάτους ανθρώπους στον πλανήτη. Γιατί αν και βασική του αρχή είναι η διακριτική πολυτέλεια και η σημασία στη λεπτομέρεια, με λίγες έξυπνες κινήσεις μπορείτε να το κάνετε να είναι και πιο... οικονομικό. Από τη στιγμή που θα καταλάβετε τι και πως πρέπει να δείχνουν αυτά που χρειάζεστε, είναι εύκολο να βρείτε στα μαγαζιά τις πιο οικονομικές εκδόσεις.

thehomeissue_italian_style02

Αν θέλετε ο χώρος σας να έχει κάποιο έντονο χρώμα τότε χρησιμοποιήστε το σε κάποιο έπιπλο ή διακοσμητικό αντικείμενο.

Τοίχοι, χρώμα, αντικείμενα

  • Η βάση του συνδυασμού για να πετύχετε το αυθεντικό Ιταλικό στιλ διακόσμησης θα πρέπει να είναι το λευκό – κυρίως το λευκό! Όχι κρεμ ή σπασμένο λευκό, αλλά ένα φωτεινό, απλό και καθαρό λευκό. Βάφοντας τοίχους και ταβάνια με λευκό χρώμα, θα δώσετε στο δωμάτιό σας μια σύγχρονη αίσθηση και θα αναδείξετε καλύτερα τα υπόλοιπα έπιπλα και αντικείμενα.
  • Αν θέλετε να «φύγετε» από το λευκό, επιλεκτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως βάση κάποιο πολύ κομψό γκρι.
  • Μπορείτε να προσθέσετε χρώμα – κάποιο έντονο χρώμα αντίθεσης, μόνο σε αξεσουάρ και επίπλωση. Προτιμήστε απαλά ουδέτερα χρώματα ή κάποιο φωτεινό κόκκινο ή κάποιο έντονο, σε μοντέρνα όμως απόχρωση χρώμα, όπως είναι το πορτοκαλί, το κίτρινο και το πράσινο.
  • Οι ταπετσαρίες αναδεικνύουν ακόμη περισσότερο, την καλή εμφάνιση. Μια καλή αγορά θα ήταν μία ταπετσαρία η οποία θα αναδείξει το σύγχρονο στιλ του χώρου σας και κοντά της θα τοποθετήσετε μερικά όμορφα, οικογενειακά παλαιά αντικείμενα – μόνο εφόσον ταιριάζουν με το γενικότερο στιλ του χώρου.

9 Υπέροχοι Τρόποι να Διακοσμήσετε έναν Μεγάλο Τοίχο!

Έπιπλα

  • Δεν χρειάζεστε πολλά έπιπλα. Άλλωστε, στο συγκεκριμμένο στιλ, το περισσότερο είναι λιγότερο! Λίγα, καλά επιλεγμένα, και ποιοτικά κομμάτια θα έχουν καλύτερο αποτέλεσμα από πολλά πιο φθηνά. Το ακριβό Ιταλικό στυλ απαιτεί κορυφαία εμφάνιση αιχμής – με έμφαση στη λειτουργία, το σχήμα και ιδιαίτερα το στυλ.
  • Θα πρέπει να επιλέξτε απλούς, μεγάλους, άνετους, μοντέρνους καναπέδες και καρέκλες οι οποίες θα συνδιάζουν δέρμα και μέταλλο. Το μαύρο ή καφέ δέρμα είναι μια κλασική, ουδέτερη επιλογή – αν και στα έπιπλα μπορείτε να εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία για να προσθέσετε λίγο χρώμα.
  • Τα υπόλοιπα έπιπλα θα πρέπει να είναι επίσης καλής ποιότητας. Επιλέξτε απλά και σύγχρονα αντικείμενα από ξύλο, ακρυλικό, χρώμιο ή γυαλί και συνδυάστε τα με όμορφες αντίκες. Κοιτάξτε για ένα – δύο κομμάτια που θα ξεχωρίζουν και θα κάνουν τη διαφορά από το γενικό σύνολο των επίπλων σας.

Δείτε Πανέξυπνες Ιδέες και Λύσεις για Μικρά Διαμερίσματα!

thehomeissue_italian_style03

Συνδυάστε μέταλλο, δέρμα, ξύλο και ακρυλικό σε έπιπλα με σύγχρονο σχεδιασμό.

Δάπεδο

  • Η μοντέρνα, αριστοκρατική εμφάνιση με απλές γραμμές θα πρέπει να συνεχίζεται και στο δάπεδο, το οποίο θα πρέπει να ακολουθεί λευκές, γκρι, μαύρες ή παλ αποχρώσεις ώστε να ταιριάξει με τους λευκούς τοίχους.
  • Τα υλικά που ταιριάζουν είναι πρώτα και πάνω απ΄όλα το μάρμαρο. Οι Ιταλοί το λατρεύουν και εμείς έχουμε τα καλύτερα! Αν παρ΄’ολα αυτά χρησιμοποιήσετε πλακάκια φροντίστε αυτά να είναι  όσο πιο μεγάλα γίνεται και να έχουν την αίσθηση του μάρμαρου ή της πέτρας – αλλά χωρίς περίτεχνα σκαλίσματα και περίεργες υφές. Όσο πιο απλά, τόσο πιο καλά!
  • Το ξύλο είναι η απόλυτα αποδεκτή και ίσως πιο ιδανική επιλογή αν θέλετε μια πιο ζεστή αίσθηση για το σπίτι σας. Φροντίστε το ξύλινο δάπεδο που θα επιλέξετε να έχει φινετσάτο φινίρισμα, να να είναι βαμμένο σε απόχρωση που θα ταιριάζει με τον χώρο σας και να μην το λουστράρετε! Τα γυαλισμένα πατώματα είναι εντελώς αταίριαστα στο συγκεκριμμένο στιλ! Δείτε, επίσης, 5 είδη ξύλου και γιατί είναι ιδανικά για το σπίτι σας.
  • Τα γνήσια Περσικά χαλιά θα φαίνονται τέλεια – και καλά θα κάνετε να προσθέσετε αυτόν τον αέρα πολυτέλειας, παλαιότητας και κομψότητας. Αν δεν μπορείτε να έχετε ένα τέτοιο χαλί, τότε προτιμήστε μοντέρνα, μεγάλα, μονόχρωμα και πλούσια σε υφή χαλιά από μαλλί ή ακόμη και από δέρμα. Θα ταιριάξουν το ίδιο καλά!
thehomeissue_italian_style04

Το γκρί κάνει όσο αντίθεση «πρέπει» με το λευκό και είναι ένας πολύ κομψός συνδυασμός.

Αντικείμενα

  • Δεν χρειάζεται να γεμίσετε τον χώρο σας με πολλά αντικείμενα και διακοσμητικά. Βασικά, το ακριβώς αντίθετο θα πρέπει να κάνετε! Αν και δεν πρέπει να «αδειάσετε» τον χώρο τόσο όσο στο εντελώς μίνιμαλ στυλ, γενικά υιοθετήστε τις ίδιες βασικές αρχές. Κάθε αντικείμενο θα πρέπει να έχει... λόγο ύπαρξης και να ταιριάζει με το γενικότερο σύνολο. Μην αφήσετε τις επιφάνειες –σε τραπέζια, μπουφέδες και πάγκους- άδειες, αλλά μην τις γεμίσετε.
  • Προτιμήστε να τοποθετήσετε τα πιο πολύτιμα και όμορφα αντικείμενα σας μόνα τους ώστε να αναδυκνείονται, και σε κάποια σημεία δημιουργήστε «ομάδες», τοποθετώντας περισσότερα –αλλά όχι πάρα πολλά- μαζί.
  • Διαλέξτε αντικείμενα από δέρμα, από χρώμιο, από κρύσταλλο, από ξύλο ή από κεραμικό, αρκεί να έχουν έντονο χαρακτήρα και να μην είναι «φλύαρα». Μοντέρνα βάζα και κεραμικά θα ταιριάξουν απόλυτα.
  • Κάποια υπέρογκα διακοσμητικά δαπέδου σε κάποια γωνία θα δείξουν πολύ καλά. Αυτά είναι τα λάθη που καταστρέφουν το ξύλινο πάτωμά σας. 
  • Μην παραλείψετε να εκδηλώσετε την... κουλτουριάρικη σας πλευρά, και να τοποθετήσετε βιβλία όχι μόνο στα ράφια σας, αλλά να εκθέσετε δύο-τρία όμορφα βιβλία τέχνης ή μόδας σε κάποιο τραπέζι σας.
  • Τα φωτιστικά σας φροντίστε να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο περίτεχνα και... πλουμιστά! Άσπρα ή μαύρα, μοντέρνα και  μίνιμαλ φωτιστικά θα ταιριάξουν τέλεια.
  • Τέλος, μην ξεχνάτε ότι στα διακοσμητικά μπορείτε να «παίξετε» με λίγο έντονο χρώμα, αλλά... μην το παρακάνετε!

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

4 Υπέροχοι Τρόποι για να Διακοσμήσετε το πιο Μικρό Χολ

.

Ακόμη και ο πιο μικρός χώρος του σπιτιού μπορεί να μεταμορφωθεί σε ένα μικρό αστέρι.

7 Ιδέες για να Ανανεώστε το Σπίτι σας με Ελάχιστα Χρήματα!

.

Ψάχνετε μια αλλαγή; Με αυτές τις φρέσκες και –κυρίως– οικονομικές ιδέες θα δείτε το σπίτι σας... αλλιώς.

Καθιστικό: H Διακόσμηση που Ταιριάζει σε Κάθε Εποχή του Χρόνου

.

Καθιστικό διακοσμημένο για όλες τις εποχές του χρόνου.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Βάλτε στην Κουζίνα σας Αυτό το Αντικείμενο!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

2 Λόγοι για να Χρησιμοποιείτε Αυτές τις Σακούλες Απορριμμάτων!