Το τζάκι στην καλοκαιρινή διακόσμηση

Κατηγορίες: ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Το τζάκι στην καλοκαιρινή διακόσμηση

Το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή για να κάνετε ένα καλό καθάρισμα, να το ανανεώσετε ή απλώς να το διακοσμήσετε μια και δεν το χρησιμοποιείτε.

Ζεσταθείτε με χρώμα Οπως συνήθως η πιο ενδιαφέρουσα αλλαγή είναι η χρωματική. Για παράδειγμα, ένα βαθύ κόκκινο ή μαύρο στην εστία με ειδικά πυράντοχα ή πυρίμαχα χρώματα θα ανατρέψει όλη την εικόνα του δωματίου και θα το ζωντανέψει ακόμα κι αν δεν είναι αναμμένο. Δεν θα ισχυριστούμε ότι είναι εύκολη ή καθαρή δουλειά – ιδιαίτερα φέτος που όλοι τα χρησιμοποίησαν περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά – αλλά να είστε σίγουροι ότι θα αποζημιωθείτε.

Αρχικά, θα πρέπει πραγματικά να τρίψετε και να καθαρίσετε τα πυρότουβλα για να βεβαιωθείτε ότι καπνός και αιθάλη έχουν αφαιρεθεί πολύ καλά – αυτό θα σας βοηθήσει ώστε να πιάσει η μπογιά καλύτερα αλλά και να είστε ασφαλείς όταν θα ανάψετε το τζάκι τον χειμώνα.

liv_11035800_ananewste_tzaki1@2x

Μη σκέφτεστε το τζάκι μόνο ως πηγή θερμότητας. Δείτε το και ως διακοσμητικό στοιχείο που μπορείτε να αξιοποιήσετε όλες τις εποχές του χρόνου.

Ενδιαφέρουσες μείξεις και χρήσεις Αξιοποιήστε αυτό το… κενό στον τοίχο με τον καλύτερο τρόπο τους μήνες που δεν χρησιμοποιείτε το τζάκι – στην Ελλάδα ζούμε. Ανακαλύψτε ποιο αντικείμενο είναι αυτό που θα το αναδείξει καλύτερα με βάση τη δική σας αισθητική, π.χ. φτιάξτε στοίβες με περιοδικά, γεμίστε το με ωραίους ομοιόρφους στρογγυλούς κορμούς – θα έχετε έτοιμα και τα πρώτα ξύλα για τον χειμώνα – που μοιάζουν περισσότερα με διακοσμητικά στοιχεία παρά με καυσόξυλα. Αν βιβλία, περιοδικά και ξύλα δεν είναι ακριβώς το στυλ σας, διαλέξτε το αντικείμενο που ταιριάζει στην καλοκαιρινή διακόσμησή σας, βότσαλα, μεγάλα κοχύλια κ.λπ.

Κάντε το να λάμψει με κεριά Αν – ακόμα και τον χειμώνα – δεν είστε ακριβώς ο τύπος που σηκώνει τα μανίκια, φέρνει ξύλα και ασχολείται με το να ανάψει τη φωτιά, χρησιμοποιήστε το τζάκι σας ως βάση για να ανάψετε πολλά κεριά, να τοποθετήσετε κηροπήγια. Αισθητικά ο χώρος θα δείχνει πολύ ζεστός – για τη θερμοκρασία, πάλι, δεν σας το εγγυώμαστε. Παίξτε με τα μεγέθη, τα ύψη και τα σχήματα και γεμίστε το (μέσα και έξω) με όσα περισσότερα γίνεται.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

DIY:Φτιάξτε Εύκολα και Οικονομικά Ένα «Μαρμάρινο» Σαπούνι

.

Δείτε πώς θα φτιάξετε το πιο όμορφο σαπούνι για το σπίτι σας.

Με Αυτό το Ιδιοφυές Κόλπο θα Αυξήσετε τον Άδειο Χώρο στη Ντουλάπα σας!

.

Με αυτό το κόλπο θα χωρέσετε τα διπλάσια ρούχα στη ντουλάπα σας.

6 Πράγματα που Κάνουν την Κουζίνα σας να Δείχνει πιο Ακατάστατη από ότι Πρέπει

.

Κι όμως, αυτά τα 6 πράγματα μπορεί να κάνουν την κουζίνα σας να δείχνει σούπερ ακατάστατη.

Φτιάξτε Μόνοι σας το Καλύτερο Καθαριστικό και Απολυμαντικό για τα Ρούχα σας

.

Αυτή είναι η πιο εύκολη και οικονομική συνταγή για να φτιάξετε το καλύτερο καθαριστικό και απολυμαντικό για τα ρούχα σας.

Φενγκ Σούι Tips για να Φέρετε την Παλιά σας Σχέση Πίσω

.

Έτσι θα καταφέρετε να φέρετε την παλιά σας σχέση πίσω με τη βοήθεια του φενγκ σούι!


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Art de la table: Στρώστε αυγουστιάτικο τραπέζι

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Κλείστε το Εξοχικό σας μέχρι το Καλοκαίρι σε 10 Γρήγορα Βήματα!