Ντουλάπα: Πώς να Τακτοποιήσετε το Χάος

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΥΠΝΟΔΩΜΑΤΙΟ

Ντουλάπα: Πώς να Τακτοποιήσετε το Χάος

Μετατρέψτε την ντουλάπα σε ένα πολύτιμο εργαλείο για να οργανώσετε το υπνοδωμάτιό σας και τα ρούχα σας έτσι ώστε να ησυχάσετε για όλη τη σεζόν.

  • Βασική αρχή: Όποτε κάνετε "ανακαίνιση" στην ντουλάπας σας, αφαιρέστε μερικά ρούχα που δεν φοράτε πια και δωρίστε τα. Τα φθαρμένα ή λερωμένα ρούχα μπορούν να  αξιοποιηθούν στην καθαριότητα του σπιτιού.
  • Ταξινομήστε τα ρούχα ανά σεζόν. Αν η ντουλάπα σας χωρίζεται σε δύο μέρη, ψηλό και χαμηλό, χρησιμοποιήστε το χαμηλό για τα εποχικά είδη και μεταφέρετε τα υπόλοιπα στο ψηλότερο επίπεδο. Αντίστοιχα στην οριζόντια διάταξη, χρησιμοποιήστε την πιο εύκολα προσβάσιμη πλευρά για τα εποχικά σας.
  • Κατηγοριοποιήστε τα ρούχα σας ανά περίσταση: δουλειά/γυμναστήριο, βαριά/ελαφριά, καθημερινά/βραδινά.
misure_-emme_doulapa_organwste_to_-chaos1_2x

Φροντίστε να έχετε άμεση πρόσβαση στα ρούχα που χρησιμοποιείτε πιο συχνά.

  • Κάθε σεζόν τσεκάρετε τις κρεμάστρες: ανακυκλώστε τις χαλασμένες, αντικαταστήστε εκείνες που δεν συνδυάζονται καλά με τις υπόλοιπες επάνω στη ράγα, έτσι ώστε να εξοικονομήσετε χώρο, και αποθηκεύστε τις άδειες κρεμάστρες.
  • Κρεμάστε ζώνες και μαντίλια στις ειδικές κρεμάστρες που θα τοποθετήσετε στην πόρτα της ντουλάπας ή βάλτε τα μέσα σε δυο κουτιά.
  • Δεν χρειάζεται να κρατάτε τα κουτιά από όλα τα παπούτσια. Κάντε χώρο στο κάτω μέρος της ντουλάπας σας για τα καθημερινά σας παπούτσια. Με αυτόν τον τρόπο θα τα βλέπετε με μια ματιά και θα κάνετε εύκολα τους συνδυασμούς με τα ρούχα, αφού θα βρίσκονται ακριβώς από πάνω.
  • Αφιερώστε ένα φύλλο της ντουλάπας σας για τα καπέλα, τις τσάντες και τα σακίδιά σας.
  • Αποθηκεύστε τα ρούχα που δεν πρόκειται να φορέσετε φέτος σε ειδικές θήκες που σφραγίζονται αφαιρώντας τον αέρα. Με αυτόν τον τρόπο μειώνεται πολύ ο όγκος τους!
  • Με την αλλαγή των ρούχων κάθε σεζόν, σας δίνεται η ευκαιρία για έναν γενικό ελέγχο όσον αφορά την υγρασία, την μούχλα, το σαράκι ή ακόμα και το χρώμα, τα οποία πρέπει να αντιμετωπίζονται άμεσα. Η υγρασία συνήθως σχετίζεται με διαρροή σε κάποιον σωλήνα (π.χ. καλοριφέρ ή νερού), ενώ η μούχλα σχετίζεται με τη μόνωση και τον αερισμό του χώρου. Για να απαλλαγείτε από τέτοια προβλήματα, απευθυνθείτε αρχικά σε έναν υδραυλικό για να ελέγξετε αν υπάρχει διαρροή και μετά σε κάποια εταιρεία που ειδικεύεται στις μονώσεις. Επιδιορθώστε το πρόβλημα και στη συνέχεια παρακολουθείτε διαρκώς το σημείο για να βεβαιωθείτε ότι έχει λυθεί οριστικά.
  • Αν η ντουλάπα σας δεν έχει φωτισμό, χρησιμοποιήστε τουλάχιστον ένα φωτάκι με μπαταρία. Είναι η πιο χρήσιμη και εύκολη μετατροπή που θα της κάνετε.
  • Περιορίστε όσο γίνεται τα αντικείμενα που δεν έχουν σχέση με τον ρουχισμό. Ενα τραπεζομάντιλο που δεν χωρούσε στον μπουφέ ή κάτι άλλο από το γραφείο, βρήκε τον δρόμο του μέχρι εδώ. Μακροπρόθεσμα αυτές οι επεμβάσεις δημιουργούν σημαντικό πρόβλημα στην χωρητικότητα της ντουλάπας σας. Αφήστε που σίγουρα θα ξεχάσετε ότι τα έχετε βάλει εδώ και θα είναι σαν να μην τα έχετε.
misure_-emme_doulapa_organwste_to_-chaos2_2x

Μια φορά την εβδομάδα ελέγξτε τις ντουλάπες σας και ξαναβάλτε στη θέση τους όσα πράγματα αφήσατε αλλού τις μέρες που δεν είχατε χρόνο.

  • Αν κάθε φορά που βάζετε πλυντήριο μια κάλτσα των παιδιών χάνεται ή όταν ένα πάνινο παπούτσι τρυπήσει, μην κρατάτε και το άλλο κομμάτι από το ζευγάρι με την ελπίδα ότι κάπου θα σας φανεί χρήσιμο. Μια μέρα θα ανοίξετε το κουτί που τα βάζετε και θα δείτε ότι μπορεί και να έχουν γίνει περισσότερα και από τα κανονικά ζευγάρια.

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βάλτε τάξη στο παιδικό δωμάτιο

.

Κι όμως με τις σωστές επιλογές, τα παιδιά μπορεί να είναι συνεπή στις καθημερινές υποχρεώσεις του δωματίου τους.

Υπνοδωμάτιο: Ανανεώστε το Πανεύκολα με Χαμηλό Budget

.

Εμπνευστείτε από τις παρακάτω εύκολες και οικονομικές προτάσεις διακόσμησης για το υπνοδωμάτιο και ξυπνήστε... πιο ανανεωμένοι από ποτέ!

Φτιάξτε Μόνοι σας Αυτοσχέδια Κρεμάστρα για Ζώνες!

.

Οι περισσότεροι τυλίγουμε τις ζώνες και τις φυλάμε σε ένα συρτάρι ή κουτί ή έχουμε αγοράσει τις ειδικές κρεμάστρες για ζώνες. Όμως ποιος ο λόγος να αγοράσετε αυτές τις κρεμάστρες και να μην τις φτιάξετε μόνοι σας;

Ένας Απίστευτος Τρόπος να Φτιάξετε μια Μεγάλη Ντουλάπα στο Μικρό σας Δωμάτιο!

.

Θα είναι τόσο μεγάλη που θα μπορείτε να περπατάτε μέσα σε αυτήν και να κοιτάτε με την ησυχία σας τα ρούχα σας!

Απίστευτα Tips για Τέλεια Οργάνωση σε Κάθε Σημείο του Σπιτιού

.

Σημαντικές λεπτομέρειες που θα κάνουν τη διαφορά στην οργάνωση και την αποθήκευση, στα παράθυρα και στον φωτισμό του καθιστικού σας.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Οι πιο Οικονομικές και Ωραίες Ιδέες Διακόσμησης για την Κρεβατοκάμαρα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Διακόσμηση Καθιστικού: 8 Κανόνες που Πρέπει να Γνωρίζετε