Μωρό με (οικολογικές) ευαισθησίες

Κατηγορίες: ECO LIVING, ΥΛΙΚΑ, ΠΑΙΔΙ, ΒΡΕΦΙΚΟ

Μωρό με (οικολογικές) ευαισθησίες

Στο μωρουδιακό δωμάτιο κάντε βασική σας προτεραιότητα την υγεία και μετά την αισθητική επιλέγοντας οργανικά προϊόντα και πιστοποιημένα υλικά. Δημιουργήστε ένα ασφαλές περιβάλλον για το μωρό σας απαλλαγμένο από ποικίλες βλαβερές χημικές ουσίες που κρύβονται συχνά μέσα σε βασικά αντικείμενα του χώρου του.

• Συνθετικά κατασκευασμένα προϊόντα μπορεί να εκπέμπουν VOC (πτητικά οργανικά χημικά) στην ατμόσφαιρα για χρόνια. Επιλέξτε λοιπόν κλινοσκεπάσματα και έπιπλα για το βρεφικό (και το παιδικό δωμάτιο) κατασκευασμένα από φυσικά υλικά, ώστε να μειώσετε την έκθεση του μωρού σας σε χημικά.

shut_144350719_mwro-me-eco-evaisthisies@2x

Μια ιδέα είναι να αγοράζετε έπιπλα και παιχνίδια σε φυσικό ξύλο και να τα βάφετε στη συνέχεια μόνοι σας με οικολογικές μπογιές.

• Τα οργανικά έπιπλα είναι ασφαλέστερα για το μωρό, επειδή κατασκευάζονται με μη τοξικά υλικά και δεν εκπέμπουν αέρια από τα χημικά και τις κόλλες που χρησιμοποιούνται συνήθως στην κατασκευή επίπλων.

• Προτιμήστε για το μωρό σας ένα στρώμα από οργανικό βαμβάκι, μαλλί ή λατέξ. Επειδή κατασκευάζονται από οργανικά υλικά, δεν εκπέμπουν τα αέρια που εκπέμπουν τα στρώματα που κατασκευάζονται με συνθετικά υλικά.

• Αναζητήστε κουβέρτες, σεντόνια, καλύμματα στρωμάτων, πάντες και ζεστά κλινοσκεπάσματα από βαμβάκι χωρίς χημικές επεξεργασίες.

• Η εγκατάσταση ενός ιονιστή στο παιδικό δωμάτιο θα βοηθήσει στην απομάκρυνση αλλεργιογόνων ουσιών, όπως τη σκόνη, τις βλαβερές πτητικές ουσίες στην ατμόσφαιρα του δωματίου και τη γύρη. Ο ιονιστής θα του εξασφαλίσει τον καθαρό αέρα που θα αναπνέει.

• Αγοράστε μπογιές με μηδενική ή χαμηλή περιεκτικότητα σε VOC. Θα βρείτε πολλή μεγάλη γκάμα χρωμάτων και αντίθετα από τις κανονικές μπογιές, εκπέμπουν καθόλου ή πολύ λίγη αιθάλη, δημιουργώντας ένα πολύ πιο ασφαλές περιβάλλον για το μωρό.

• Εάν θέλετε να σχεδιάσετε το απόλυτα οργανικό δωμάτιο, θα πρέπει να αφαιρέσετε τα χαλιά και τις μοκέτες και να εγκαταστήσετε ξύλινα πατώματα χωρίς καθόλου χημικά στην κατεργασία τους. Τα χαλιά εκπέμπουν VOC και είναι γεμάτα από αλλεργιογόνες ουσίες, εκτός του γεγονός ότι παγιδεύουν τη σκόνη. Ωστόσο, στην αγορά θα βρείτε χαλιά στα οποία δεν χρησιμοποιούνται μπογιές, μικροβιοκτόνα και υλικά προστασίας από λεκέδες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βρεφικό δωμάτιο: Sweet dreams, baby!

.

Απαλές υφές και χρώματα, μαλακές καμπύλες και παιχνιδιάρικη ατμόσφαιρα είναι μερικά από αυτά που πρέπει να έχει ένα βρεφικό δωμάτιο. Υπάρχουν όμως και άλλα που καλό είναι να μην τα έχει. Εκπαιδευτείτε καθώς περιμένετε τον πελαργό.

Νέες ιδέες για το βρεφικό δωμάτιο

.

Δείτε μερικές φρέσκιες ιδέες για το βρεφικό δωμάτιο ώστε να έχετε ένα μοντέρνο και κομψό αποτέλεσμα που θα αντέξει στον χρόνο, χωρίς να πρέπει να αλλάξετε ριζικά τη διακόσμησή μετά από μόλις λίγα χρόνια.

Όλα Όσα Πρέπει να Προσέξετε πριν Αγοράσετε Κούνια για το Μωρό σας

.

Αυτά πρέπει να προσέξετε πριν αγοράσετε κούνια για το μωρό σας.

Φάκελος Βάφτιση: 5 Φρέσκιες Ιδέες για τον Στολισμό του Τραπεζιού της Δεξίωσης!

.

Δείτε τη βάφτιση του μικρού σας... αλλιώς: ξεφύγετε από τα συνηθισμένα με τις πρωτότυπες και μοντέρνες ιδέες που σας προτείνουμε.

Fairytales

.

Ανάμεσα σε πριγκιπόπουλα και μάγισσες κάθε κορίτσι πρέπει να έχει στο πλευρό του (και στη διακόσμηση του δωματίου του) την καλή του νεράιδα με το ραβδάκι της – για κάθε ενδεχόμενο.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Χρώματα που μας… ζεσταίνουν

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Παιδικό πάρτυ: πειρατές
More in ECO LIVING, ΒΡΕΦΙΚΟ, ΠΑΙΔΙ, ΥΛΙΚΑ
Χρώματα που μας… ζεσταίνουν

Η ηλιακή μπογιά, δηλαδή ένα χρώμα που παράγει ενέργεια με τον ήλιο, είναι πραγματικότητα και τη δημιούργησαν οι ερευνητές του...

Close