«Ποια είναι η γνώμη σας για κόκκινα έπιπλα στο παιδικό δωμάτιο»;

Κατηγορίες: ΚΑΝΕ ΚΙ ΕΣΥ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ

«Ποια είναι η γνώμη σας για κόκκινα έπιπλα στο παιδικό δωμάτιο»;

Η Μαρία Τζωρτζάτου από την Κεφαλονιά μας ρωτάει ποια είναι η γνώμη μας για το κόκκινο ως χρώμα σε παιδικό υπνοδωμάτιο. Της απαντάμε πώς και πόσο μπορεί να το χρησιμοποιήσει, όπως και το ποια επίδραση θα έχει στην ψυχολογία του παιδιού.

Η ερώτηση της φίλης μας Μαρίας: «Το παιδικό δωμάτιο (για παιδί 6 χρονών) βρίσκεται στη σοφίτα του σπιτιού μας. Είναι ένα πάρα πολύ φωτεινό δωμάτιο και τα χρώματα στους τοίχους είναι πορτοκαλί, μπλε και σιέλ. Ετοιμαζόμαστε να φτιάξουμε βιβλιοθήκη και γραφείο και προσανατολιζόμαστε στα κόκκιννα έπιπλα. Ποια είναι η γνώμη σας»; Μαρία, πρώτα απ' όλα είναι σημαντικό να γνωρίζεις ότι το κόκκινο ως χρώμα αυξάνει τους χτύπους της καρδιάς και την πίεση, όπως και ότι αυξάνει την αυτοσυγκέντρωση αλλά και προκαλεί αγάπη, αλλά και ένταση, θυμό και έντονα συναισθήματα. Γι' αυτό και μαζί με το πορτοκαλί είναι τα δύο χρώματα που χρησιμοποιούνται στην σήμανση των δρόμων και όχι μόνο: γιατί τραβάνε την προσοχή μας. Σε ένα παιδί που έχει προβλήματα συγκέντρωσης τότε λίγη ποσότητα σε συγκεκριμμένα σημεία θα κάνει καλό, αλλά πολύ κόκκινο μπορεί να αποπροσανατολίζει οποιοδήποτε παιδί και να το κάνει να χάνει την συγκέντρωση του π.χ. από το διάβασμα. Όπως μας αναφέρεις, έχεις ήδη χρησιμοποιήσει πορτοκαλί, οπότε πρέπει να είσαι ακόμα πιο προσεκτική τα δύο αυτά χρώματα να μην κυριαρχούν στον χώρο, αλλά να είναι ισσοροπημένες "πινελιές" σε λίγα έπιπλα ή μικρά διακοσμητικά στοιχεία. Οι παραπάνω είναι και οι λόγοι που το κόκκινο δεν το προτείνουμε ως κυρίαρχο χρώμα σε παιδικά υπνοδωμάτια. Διακοσμητικά τώρα, είναι πολύ σημαντικό το δωμάτιο να είναι φωτεινό.

Η επιλογή των μπλε αποχρώσεων για τους τοίχους είναι σωστή καθώς σε ένα δωμάτιο γεμάτο φως προτιμάμε ψυχρούς τόνους (μπλε, πράσινο) που θα «ισορροπήσουν» το φως και όχι θερμά χρώματα (κόκκινο, κίτρινο) τα οποία σε συνδυασμό με το πολύ φως θα έκαναν τον χώρο πάρα πολύ έντονο. Το πορτοκαλί που έχετε χρησιμοποιήσει είναι ένα θερμό χρώμα και αν η επιφάνεια του τοίχου που έχετε επιλέξει να βάψετε με το συγκεκριμένο χρώμα είναι μεγάλη τότε ίσως στην πορεία οπτικά σας κουράσει. Θα σας προτείνουμε δύο λύσεις. Στην πρώτη κρατάτε μόνο δύο χρώματα για τους τοίχους (που είναι και πιο σωστό), δηλαδή το μπλε και το σιέλ. Σε αυτή την περίπτωση το κόκκινο χρώμα σε κάποιο έπιπλο θα δημιουργούσε μια ωραία αντίθεση. Όμως γιατί να κάνετε και τη βιβλιοθήκη και το γραφείο κόκκινα; Βάψτε κόκκινο μόνο το ένα από τα δύο έπιπλα και το άλλο έπιπλο ταιριάξτε το με κάποιο άλλο έπιπλο του δωματίου, π.χ., το ξύλο του κρεβατιού. Έτσι θα έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε το κόκκινο χρώμα και σε μερικά άλλα διακοσμητικά αντικείμενα του δωματίου (φωτιστικό, πουφ) χωρίς να το έχετε παρακάνει.

Στη δεύτερη λύση, αν είστε σίγουροι ότι το μπλε, το σιέλ και το πορτοκαλί είναι τα χρώματα που θέλετε οπωσδήποτε να κρατήσετε στους τοίχους τότε καλύτερα να μην βάψετε κόκκινα τα έπιπλα γιατί στο δωμάτιο θα κυριαρχούν αρκετά χρώματα κάτι που  διακοσμητικά δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Επίσης πρέπει να δημιουργήσετε έναν χώρο που το παιδί σας θα μπορεί να χαλαρώνει και να συγκεντρώνεται για το διάβασμα. Οπότε προτιμήστε τα έπιπλα να είναι σε ένα φυσικό χρώμα ξύλου ή σε μία πιο σκούρα απόχρωση ξύλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

6 Πανέξυπνες Ιδέες για να Έχετε Πάντα σε Τάξη τα Παιχνίδια των Παιδιών σας

.

Ξέρετε καλά πώς γίνεται ένα σπίτι με παιδιά να δείχνει μονίμως ακατάστατο, γι’ αυτό δείτε τους καλύτερους τρόπους για να βάλετε σε τάξη τα παιχνίδια τους.

«Τι χαλί να διαλέξω για το παιδικό δωμάτιο»;

.

Η φίλη μας, Βάγια Παπαοικονόμου μας ρωτάει τι χαλί να βάλει στο παιδικό δωμάτιο!

«Πώς μπορώ να κρύψω ένα δοκάρι στο παιδικό δωμάτιο»;

.

Η φίλη μας Ελένη Καρέλα από τη Βάρη μάς ρωτάει: «Πώς θα μπορούσα να κρύψω ένα άσχημο, μεγάλο δοκάρι στη μέση του ταβανιού στο παιδικό δωμάτιο»;

Παιδί: Η ζωή σε δύο σπίτια μετά το διαζύγιο (video)

.

Δείτε συμβουλές για το πώς θα οργανώσετε σωστά και τα δύο σπίτια και τρόπους για να κάνετε το παιδί σας να νιώθει άνετα και στα δύο σπίτια.

«Τα Παιδιά μου Μοιράζονται το Ίδιο Δωμάτιο. Τι Χρώμα να Βάψω τους Τοίχους»;

.

Απαντήσαμε στην ερώτηση της Κατερίνας Ευαγγελινού που βρίσκεται σε φάση αλλαγής δωματίου από μπεμπέ σε παιδικό - εφηβικό και δεν ξέρει τι να κάνει με τον ελεύθερο χώρο που μένει στους τοίχους.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

"Κόκκινος τοίχος: Πώς να τον διακοσμήσω";

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

«Μένω σε σοφίτα, πώς να διαμορφώσω το σαλόνι μου»;