Πώς να Διαλέξετε Σωστά Ύφασμα για Κάθε Χρήση

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Πώς να Διαλέξετε Σωστά Ύφασμα για Κάθε Χρήση

Ο συντονισμός και η επιλογή υφασμάτων είναι από τα βασικά στοιχεία για ένα ολοκληρωμένο διακοσμητικό αποτέλεσμα. Υπάρχει τόση μεγάλη ποικιλία σε νήματα και σχέδια, που καθιστά το ύφασμα το πιο ευέλικτο μέσο για την εισαγωγή υφής, χρώματος και μοτίβου σε έναν χώρο, όπως και για τη δημιουργία συγκεκριμένης διάθεσης.

Σε γενικές γραμμές, φροντίστε να διατηρήσετε παρόμοιο το γενικό χρωματικό θέμα. Αν το κύριο φόντο των υφασμάτων είναι μπεζ, τότε το φόντο θα πρέπει να είναι μπεζ. Ασφαλώς, αυτό δεν ισχύει για τα χρώματα που χρησιμοποιούνται ως χρώματα αντίθεσης. Είναι πολύ σημαντικό να επαναλάβετε τα χρώματα σε κάθε ύφασμα. Αν το κύριο ύφασμά σας έχει πράσινο και κόκκινο, τότε κάθε ένα από τα άλλα υφάσματα θα πρέπει να περιέχει ένα ή περισσότερα απ' αυτά τα χρώματα.

Αν δεν θέλετε πολλά χρώματα και αντιθέσεις τότε φροντίστε τα υφάσματά σας να έχουν διαφορετικές υφές.

Φροντίστε τα υφάσματά σας να έχουν διαφορετικές υφές, κυρίως αν μοιάζουν χρωματικά.

Συμβουλές για κομψό αποτέλεσμα

  • Το βασικό χρώμα φόντου του υφάσματος χρησιμοποιήστε το για να βάψετε τους τοίχους σας.
  • Χρησιμοποιήστε το πιο φωτεινό χρώμα του υφάσματος για αξεσουάρ, όπως μαξιλάρια, κεριά, κλπ.
  • Για να δημιουργήσετε ενδιαφέρον, συνδυάστε απλά υφάσματα και υφάσματα με διαφορετική ύφανση και ανάγλυφα στοιχεία. Για παράδειγμα, χρησιμοποιήστε μετάξια και βαμβακερά.
  • Αναμείξτε διάφορα μεγέθη μοτίβων υφασμάτων, πχ. χρησιμοποιήστε μεγάλα και μικρά λουλούδια και όχι μόνο μεγάλα λουλούδια.
  • Το κύριο ύφασμα θα πρέπει να επαναλαμβάνεται σε 3 τουλάχιστον σημεία στο χώρο, ώστε να έχει την ανάλογη βαρύτητα. Χρησιμοποιήστε το στον καναπέ, σε κάποια πολυθρόνα ή καρέκλα και σε 1-2 μαξιλάρια.
Διαλέξτε τα ίδια χρώματα αλλά "παίξτε" με διαφορετικά μοτίβα.

Διαλέξτε τα ίδια χρώματα αλλά "παίξτε" με διαφορετικά μοτίβα.

Πέρα από τα παραπάνω βασικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η επιλογή υφασμάτων απαιτεί κάποιον προγραμματισμό, όπως άλλωστε και όλα τα υπόλοιπα στη ζωή!

Σκεφτείτε πού πρόκειται να χρησιμοποιήσετε το ύφασμα, τι ατμόσφαιρα θέλετε να δημιουργήσετε, ποιος θα χρησιμοποιήσει το αντικείμενο, τι φθορά θα έχει, ακόμα και το πώς θα καθαρίζεται. Επιλέξτε υφάσματα που είναι αισθητικά ευχάριστα, με μια προσωπική προτίμηση στο χρώμα, τα μοτίβα και τις υφάνσεις. Επιλέγοντας διαφορετικά υφάσματα, θα κάνετε ακόμα και έναν συμβατικό χώρο να αποπνέει μια αίσθηση καλωσορίσματος κάθε φορά που μπαίνετε σ' αυτόν. Τα πολυτελή και ελαφριά υφάσματα, όπως η οργάντζα, δίνουν μια αίσθηση ονειροπόλησης και ρομαντισμού. Τα βαριά υφάσματα, όπως τα βελούδα και οι ταπετσαρίες, θα δώσουν μια ακόμα πιο εντυπωσιακή αίσθηση στον χώρο, αλλά θα τον βαρύνουν κιόλας.

Μία διαφορετική συμβουλή Όταν αποφασίζετε ποια υφάσματα θα χρησιμοποιήσετε, δεν χρειάζεται να επαναπαυτείτε στα τυπικά υφάσματα ταπετσαριών. Τα υφάσματα ενδυμάτων, όπως η γκρι φανέλα, δημιουργούν εντυπωσιακά ριχτάρια και τα τουίντ εξυπηρετούν κάθε ανάγκη, πέρα από την παραγωγή ρούχων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το πιο Ακριβό Στολίδι του 2014 Κοστίζει Πανάκριβα!

.

Το πιο ακριβό χριστουγεννιάτικο στολίδι για το 2014 πωλείται στα Harrods του Λονδίνου.

Υπάρχει Άγιος Βασίλης! Δείτε πώς θα Πείσετε τα Παιδιά σας!

.

Αυτά είναι τα top tricks για να πείσετε τα παιδιά σας πως υπάρχει Άγιος Βασίλης.

Τα 10 πιο Εντυπωσιακά Χριστουγεννιάτικα Δέντρα Από όλο τον Κόσμο!

.

Δείτε τα πιο ιδιαίτερα χριστουγεννιάτικα δέντρα από όλο τον κόσμο.

Καθαρίστε Ξεκούραστα το Σπίτι σας για την Πρωτοχρονιά σε 10 λεπτά!

.

Αυτός είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να τελειώσετε γρήγορα και πιο αποτελεσματικά τις δουλειές σας λίγο πριν την Πρωτοχρονιά.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Μικρά Δωμάτια για Μεγάλες Εμφανίσεις

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Όλες οι Βασικές Κατηγορίες για να Διαλέξετε Επιτραπέζιο Φωτιστικό
More in ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ, ΣΠΙΤΙ
Μικρά Δωμάτια για Μεγάλες Εμφανίσεις

Αν το σπίτι σας έχει μικρά δωμάτια, δείτε μερικές ιδέες που κλέβουν τις μικροσκοπικές διαστάσεις του χώρου σας κερδίζοντας πόντους...

Close